sunnuntai 15. heinäkuuta 2007

Työministeriö jo asialla

Sain eduskuntaan mennä viikolla työministeri Tarja Cronbergin (vihr) vastauksen eduskuntaryhmämme kirjeeseen apurahatyöläisten sosiaaliturvan puutteiden korjaamisesta. Ministeri kirjoitti, että työministeriö on laittanut asialle selvitysmiehen, jonka tehtävänä on esittää ratkaisut työttömyysturvan ongelmiin vielä loppukesän aikana. Ministeri Cronberg ilmoitti, että tarvittavat päätökset laitetaan heti tämän jälkeen liikkeelle.

Työministeriön osalta kysymys on sekä ohjeistuksen että lainsäädännön täsmentämisestä, jotta apurahatyöläinen voi saada työttömyysturvaa. Ministeri vakuuttaa, että apurahansaajia pitää kohdella tasaveroisesti koko maassa.

Tulen omalta osaltani seuraamaan ja vahtimaan asian etenemistä. Nyt odottelemme vastauksia myös kulttuuriministeri Wallinilta (rkp) ja sosiaali- ja terveysministeri Hyssälältä (kesk), jotka vastaavat apurahojen määrään ja sosiaalivakutuukseen (eläke- ja sairausvakuutukseen) liittyvistä kysymyksistä.

2 kommenttia:

Micke Aspfors, Ekenäs kirjoitti...

By the way; Grattis till tillökning i familjen! Hoppas ni alla mår bra. Ha en trevlig fortsättning på sommaren! :-)

Anonyymi kirjoitti...

Ei tämäkään kuulu aiheeseen, mutta onnittelen myös kovasti perheenlisäyksestä!

JaninaV(&Jari)

ps. juttelin parturin kanssa ja hän kiitti ex tempore lämpimästi uudesta asiakkaasta, sanoi toivovansa, että olit tyytyväinen palveluun ja työn tulokseen :)