lauantai 6. kesäkuuta 2009

Anna äänesi kuulua vihreille!

Europarlamenttivaalien varsinainen vaalipäivä on huomenna. Nyt on korkea aika ryhtyä valitsemaan mieluistaan ehdokasta, jos sitä ei ole vielä tehnyt. Europarlamentilla on väliä. Parlamentti on usein puolustanut kansalaisten oikeuksia, ympäristönsuojelua ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta suhteessa komissioon ja maiden hallitusten väliseen ministerineuvostoon. Tämä ei kuitenkaan ole itsestäänselvää, vaan riippuu siitä keitä parlamentissa istuu.

Vihreät on ryhmänä ollut johdonmukaisin kansalaisten Euroopan puolustaja. Suomen vihreiden toinen paikka on gallupien mukaan lähellä. Vihreiden vaikutusvallalle Europarlamentissa toisella paikalla olisi paljon merkitystä. Se osoittaisi myös, että Suomi on edistyksellisten rintamassa ajamassa korkeita ilmastonsuojelun tavoitteita sekä rakentamassa avointa ja vapaata kansalaisten Eurooppaa. Anna siis äänesi kuulua vihreille!

Suomen vihreiden lista on kova. Listalta löytyy hyviä, osaavia ehdokkaita varmasti erilaisiin painotuksiin. Ketään väheksymättä voisin mainita muutaman hyvän ehdokkaan:

Jyrki Kasvin osaamista tietoyhteiskunta-asioissa ja perusoikeuksien puolustajana tarvitaan myös Europarlamentissa. Jyrki saisi meppinä varmasti nostettua näiden tulevaisuuden oikeusvaltion keskeisten teemojen huomiota myös Suomen julkisessa keskustelussa.

Mari Puoskari on lahjakas ja työteliäs vihreiden varapuheenjohtaja, josta kuullaan vielä lisää. Mari on ollut pitkälti vastuussa vihreiden juuri hyväksytyn strategian valmistelusta. Marin vahvuus on ympäristöasioiden ja talouden asiantuntemuksen yhdistyminen. Molempia tarvitaan Europarlamentissa.

Satu Hassi ei paljoa esittelyjä kaipaa. Satu on tehnyt niin kovatasoista ja arvostettua työtä Europarlamentin ympäristövaliokunnan varapuheenjohtajana ja vihreiden koordinaattorina ilmastotavoitteiden asettamisessa, että se työ ansaitsee jatkoa.

Heidi Hautala olisi ennen kaikkea kansalaisten Euroopan meppi - avoimuuden, läpinäkyvyyden ja ihmisoikeuksien asiantuntija. Heidin vanhat meriitit Europarlamentista on kovat.

Jukka Relander on sanavalmis akateeminen ajattelija ja kolumnisti, joka on valmis vetämään hiat ylös ja ryhtyä konkreettisiin toimiin periaatteidensa puolesta Europarlamentissa. Pärjäisi missä vaan.


Tarja Cronberg
teki hienoa työtä vihreiden puheenjohtajana, ja on hakeutumassa vielä yhteen uuteen vaativaan tehtävään monipuolisella työurallaan. Harkitseva ja asiaita monelta kantilta pohdiskeleva asiantuntija.

Elina Rantanen on turkulainen nuori vihreä valtuutettu ja varakansanedustaja, joka on saanut Varsinais-Suomen vihreät innokkaasti tekemään kampanjatyötä puolestaan. Ja täysin ansaitusti.

Näiden nimien lisäksi listalla on vielä paljon muitakin hyviä ehdokkaita. Joten ei muuta kuin äänestämään!

Ei kommentteja: