keskiviikko 1. lokakuuta 2008

Turkulaisten amk-opiskelijoiden terveydenhuolto vihdoin kuntoon

Joskus politiikassa saadaan jotain aikaankin! Olin Turun kaupunginhallituksessa 2005-07 ajamassa innokkaasti turkulaisille amk-opiskelijoille parempaa terveydenhuoltoa. Silloin Turun amk:n opiskelijakunta teki asiasta aloitteen, jota olin kovasti potkimassa (joidenkin vastahakoisuudesta huolimatta) eteenpäin. Nyt hanke on tullut maaliin.

Ammattikorkeakoulun opiskelijat ovat tunnetusti väliinputoajia terveydenhuoltopalveluissa. Yliopisto-opiskelijoilla on YTHS, mutta amk-opiskelija saattaa ei-akuutissa tapauksessa joutua matkustamaan satojen kilometrien päähän vanhaan kotikuntaansa (siellä kirjoilla olon takia) saamaan terveydenhuoltoa. Amk-opiskelijoille tarkoitetut kunnan palvelut ovat olleet vajaavaisia ja hajallaan ympäri kaupunkia.

Nyt Kupittaalle ollaan vihdoin avaamassa Amk-opiskelijoiden terveydenhuoltokeskus. Se aloittaa näillä näkymin toimintansa vuodenvaihteessa. Se tarkoittaa enemmän aukioloaukoja ja helpompaa saavutettavuutta. Myös resurssitarvetta on jatkossa helpompi korjata, kun nähdään palvelujen tosiasiallinen tarve aiempaa selkeämmin.

Ei kommentteja: